Mitä Helsingissä voi tehdä?

Suomen pääkaupunki, Helsinki, tarjoaa turistille paljon nähtävää ja koettavaa. Jos haluat shoppailla Suomenlomasi aikana, on Helsinki kenties Suomen paras kaupunkikohde tätä silmällä pitäen. Helsingistä ja sen lähialueilta löydät suomalaisittain suuria ostoskeskuksia sekä pieniä pikkuputiikkeja, joista voit tehdä löytöjä. Hakaniemen halli on erityisen tunnelmallinen ostoskohde. Alennusmyyntiaikaan Helsingistä voi tehdä erittäin edullisia löytöjä! Jos haluat ostaa kierrätettyjä tavaroita, Helsingistä löytyy myös hyviä kirpputoreja – erityisesti kesäisin, jolloin kirpputorit valtaavat monet torialueet. Hyvä kesäisin aukioleva kirpputori on esimerkiksi Hakaniemen kauppatorilla pidettävä kirpputori, jolta voi tehdä upeita löytöjä. Jos olet etsimässä käytettyjä lastenvaatteita ja –tarvikkeita, kannattaa suunnata Helsingistä löytyviin erinomaisiin lastentarvikekirpputoreihin, joilta löytyy helposti sekä vaatteita että tarvikkeita kasvaville ja kehittyville lapsille. Vaatteet, erilaiset pelit ja lelut jäävät helposti lapsille pieniksi tai muuttuvat muuten tarpeettomiksi, joten niiden kierrättäminen on erityisen fiksua.
Helsingissä kannattaa vierailla myös esimerkiksi Linnanmäellä, Korkeasaaressa sekä kaupungin lukuisissa museoissa. Eläinmuseo on erityisen mielenkiintoinen vierailukohde lapsiperheelle ja kannattaakin huomioida, että museoon on tiettyinä viikonpäivinä ja kellonaikoina vapaa pääsy. Jos lomakassasi on tiukoilla, tämä etu kannattaa hyödyntää. Monia lapsia kiinnostavat erityisesti museon dinosaurukset – varsinkin suurikokoinen ja pelottavan näköinen tyrannosaurus rex, jonka avonainen kita näyttää siltä kuin se voisi haukata museovierailijan suihinsa milloin tahansa, kiehtoo monia lapsia. Myös monet museosta löytyvät kotimaamme metsien eläimet ovat lapsista erityisen kiinnostavia. Eläinmuseo on selkeästi suunniteltu lapset huomioiden ja siellä onkin mahdollista esimerkiksi kokeilla miltä ketun turkki tuntuu ja kurkistaa laatikkoon, josta löytyy ketun ulosteita.

– tällaiset omakohtaiset kokemuksen kautta opitut asiat jäävät lasten mieleen.
Keräsimme seuraavaan kappaleeseen luettelomaisesti vinkkejä Helsinginlomaasi varten. Toivomme, että niistä on apua suunnitellessasi ikimuistoista lomaa Suomen kauniissa pääkaupungissa!

Vinkkejä Helsinginlomaa varten

– Shoppaile Helsingin suurissa ostoskeskuksissa, pienissä putiikeissa ja kirpputoreilla. Vantaalta löytyy lisäksi monia outlet-liikkeitä, joista voi tehdä hyviä löytöjä edulliseen hintaan. Hakaniemen halli on uniikki ja erityisen tunnelmallinen ostoskohde. Alennusmyyntiaikaan Helsingistä on mahdollista tehdä edullisia löytöjä niin muodin kuin muidenkin tuotteiden osalta. Hakaniemen kauppatorilla kesäaikaan pidettävä kirpputori kerää runsaan määrän myyjiä ja ostajia ja se onkin kirpputori, jolta voi tehdä upeita löytöjä. Jos etsit hyväkuntoisia, käytettyjä lastenvaatteita ja –tarvikkeita, kannattaa suunnata Helsingistä löytyviin erinomaisiin lastentarvikekirpputoreihin, joilta löytyy helposti sekä kivoja vaatteita että tarvikkeita kasvaville ja kehittyville lapsille.

– Korkeasaari on mielenkiintoinen vierailukohde, jos haluat tutustua eläinten elämään.

– Helsingissä kannattaa vierailla myös kaupungin lukuisissa museoissa. Eläinmuseo on mielenkiintoinen ja opettavainen vierailukohde erityisesti lapsiperheelle. Kannattaakin huomioida, että museoon on tiettyinä viikonpäivinä ja kellonaikoina vapaa pääsy – jos lomabudjettisi on tiukka, tämä etu kannattaa hyödyntää. Monet kaupungin museot tarjoavat samantapaisen edun ja voitkin säästää ottamalla tämän huomioon. Monia lapsia kiinnostavat erityisesti esimerkiksi museon dinosaurukset – erityisesti suurikokoinen ja pelottavan näköinen tyrannosaurus rex – sekä monet kotimaamme metsien eläimet. Museo on suunniteltu lapset huomioiden ja siellä onkin mahdollista esimerkiksi kokeilla miltä ketun turkki tuntuu ja kurkistaa laatikkoon, josta löytyy ketun ulosteita.

– Linnanmäki sekä sen yhteydessä sijaitseva SeaLife tarjoavat mukavan huvittelupäivän. Monet pienille lapsille suunnatut laitteet ovat vierailijoiden käytössä täysin ilmaiseksi, samoin kuin alueelta löytyvä Angry Birds –puistokin. Myös huvipuiston sisäänpääsy on ilmainen. Huvipuistopäivän ei siis välttämättä tarvitse maksaa maltaita. SeaLifeen on toisinaan saatavilla alennuskuponkeja, joilla sisäänpääsymaksun saa tavallista edullisemmin.

– Seurasaari ja Suomenlinna ovat mielenkiintoisia ulkoilmakohteita.

– Huonon sään yllättäessä löytyy kaupungista myös monia lasten sisäleikkipuistoja, joissa lapset voivat pitää hauskaa, vaikka ulkona tuivertaisi kylmä tuuli tai vaikka lämpötila olisi reippaasti pakkasen puolella.