Mitä Lapissa voi tehdä?

Lapin laskettelukeskukset ovat erityisen tunnettuja turistien keskuudessa ja ne ovatkin suosittuja turistien ja aktiivista lomaa etsivien parissa. Lapista löytyy runsaasti eritasoisia ja hintaisia vuokramökkejä ja sieltä onkin mahdollista vuokrata mökki, jonne on mahdollista lähteä unohtumattomalle lomalle perheen tai suuremmankin porukan kanssa. Mökiltä käsin on mukava tehdä hiihto- ja lasketteluretkiä lähiympäristöön ja tutustua paikalliseen elämänmenoon.

Jos halajat rinteeseen, laskettelukouluun osallistuminen voi olla hyvä idea, jos et ole laskettelua aiemmin kokeillut. Lasten kohdalla laskettelukoulu on aivan ehdoton juttu ennen kuin lapsi pääsee kokeilemaan laskettelua rinteeseen! On nimittäin erittäin tärkeää oppia esimerkiksi oikeanlainen lasketteluasento heti alusta lähtien – jos käy niin, että lapsi tai aikuinen oppii alussa vääränlaisen lasketteluasennon, on tätä asentoa myöhemmin vaikea korjata. Tämän vuoksi onkin tärkeää saada kunnon opetusta heti alusta alkaen.
Lappi on kuuluisa myös monista muista ainutlaatuisista olosuhteista, joita se turisteille tarjoaa. Esimerkiksi revontulet, lumilinna, patikointi ja kalastus ovat Lapin tarjoamia elämyksiä ja kokemuksia, jotka voivat olla aivan unohtumattomia elämyksiä. Myös koiravaljakkoajelu tai moottorikelkkaretki talvisen luonnon keskellä ovat unohtumattomia elämyksiä, jotka kruunaavat talvesi.

Kaivatessasi hetken täydellistä omaa rauhaa ja irtiottoa arjesta, lähde patikoimaan keskelle Lapin erämaita, yövy erämökeissä ja vietä yksinkertaista elämää omiin ajatuksiisi ja toiveisiisi keskittyen. Tällainen irtiotto arjesta voi auttaa sinua pääsemään irti oravanpyörästä, johon kenties olet joutunut työ- ja yksityiselämäsi ristipaineessa tai se voi auttaa sinua pääsemään irti stressistä, jota haastava elämäntilanteesi on kenties aiheuttanut. Keräsimme seuraavaan kappaleeseen luettelomaisesti vinkkejä Lapinlomaasi varten. Toivomme, että niistä on apua suunnitellessasi ikimuistoista lomaa Suomen kauniissa Lapissa!

Vinkkejä Lapinlomaa varten!

– Laskettelukeskukset ovat suosittuja turistien ja aktiivista lomaa etsivien parissa.

– Vuokramökki on erinomainen vaihtoehto halutessasi viettää Lapissa pidemmän loman ja halutessasi tutustua paikalliseen elämään. Mökille on mahdollista majoittua suuremmankin porukan kanssa ja lähteä unohtumattomalle lomalle perheen tai suuremmankin porukan kera. Mökiltä on mukavaa ja helppoa tehdä hiihto- ja lasketteluretkiä lähiympäristöön Lapin kauniista maisemista nauttien.

– Ethän unohda laskettelukouluun osallistumista – laskettelukouluun osallistuminen on hyvä idea, jos haluat aloittaa laskettelun, mutta et ole sitä aiemmin kokeillut tai jos olet epävarma taidoistasi. Lapsille laskettelukoulu on aivan ehdoton edellytys ennen kuin lapsen päästää kokeilemaan laskettelua rinteeseen! On erittäin tärkeää oppia esimerkiksi juuri oikeanlainen lasketteluasento heti alusta lähtien. Jos lapsi tai aikuinen omaksuu harrastuksensa alkuvaiheessa vääränlaisen lasketteluasennon, on tätä asentoa myöhemmin vaikea vaihtaa. Tämän vuoksi onkin niin kovin tärkeää saada kunnon opetusta heti alusta alkaen. Laskettelukoulussa opitaan myös turvallisen laskettelun periaatteita, minkä vuoksi osallistuminen on tärkeää jo oman turvallisuudenkin kannalta.

– Huolehdi lasketellessasi aina omasta ja lastesi turvallisuudesta esimerkiksi käyttämällä aina kypärää ja noudattamalla kaikissa tilanteissa rinteen sääntöjä.

– Revontulet ovat upea nähtävyys.

– Lumilinna on vierailun arvoinen kohde, joka sopii myös esimerkiksi häidenpitopaikaksi.

– Patikointi on Lapissa erityisen mielekästä ja se auttaa sinua rentoutumaan sekä saamaan ajatukset hetkeksi arjen ulkopuolisiin asioihin.

– Lapista löytyy erinomaiset puitteet kalastusta silmällä pitäen.

– Koiravaljakkoajelu tai moottorikelkkaretki kruunaavat helposti talvesi.

– Jos kaipaat syystä tai toisesta hetken täydellistä omaa rauhaa ja irtiottoa arjesta, lähde patikoimaan keskelle Lapin henkeäsalpaavan kauniita erämaita, yövy erämökeissä ja vietä yksinkertaista elämää omiin ajatuksiisi ja toiveisiisi keskittyen. Tämä saattaa auttaa sinua pääsemään irti oravanpyörästä, johon kenties olet joutunut työ- ja yksityiselämäsi ristipaineessa tai se saattaa auttaa sinua pääsemään irti stressistä, jota haastava elämäntilanteesi on kenties aiheuttanut.

– Nauti lappilaisen keittiön herkuista unohtamatta Lapin tarjoamaa moninaista kulttuuritarjontaa!