Mitä muuta Suomessa voi tehdä ja nähdä?

Lonely Planet ei valinnut Suomea turhaan vuoden 2017 matkakohdelistansa kolmossijalle – Suomessa nyt vain yksinkertaisesti on ”sitä jotakin”. Ensi vuonna 100-vuotisjuhliaan viettävä Suomi juhlistaa 100-vuotiasta itsenäisyyttään monin eri tavoin, minkä vuoksi ensi vuosi tuo tullessaan erityisen mielenkiintoisia tapahtumia ja nähtävää – myös suomalaisille matkailijoille.

Lapin ja Helsingin kiehtovien kohteiden lisäksi Suomessa kannattaa vierailla myös esimerkiksi Turusta löytyvässä historiallisessa Turun linnassa, erilaisissa mukaansa tempaavissa huvipuistoissa, laadukkaissa kylpylöissä sekä maan lukuisissa museoissa. Turun linnan lisäksi Turussa pidetään mielenkiintoiset keskiaikaiset markkinat, joihin kannattaa osallistua, jos keskiaikainen elämä kiinnostaa. Tuhansien järvien maana Suomi tarjoaa erinomaiset puitteet viettää rauhallista mökkilomaa rentoutuen, uiden, saunoen ja kalastaen. Juuri tätä rauhaa monet ulkomaalaiset turistit tulevat Suomesta hakemaan!

Keräsimme seuraavaan kappaleeseen luettelomaisesti lisävinkkejä Suomenlomaasi varten. Toivomme, että niistä on apua suunnitellessasi ikimuistoista lomaa pian 100-vuotiaassa kauniissa Suomessa!

Muita vinkkejä Suomenlomaa varten

– Vieraile Turun linnassa ja tutustu kiehtovaan aikakauteen Suomen historiassa.
– Kokeile suomalaisia huvipuistoja, tivoleja sekä sisäleikkipaikkoja.
– Nauti laadukkaiden kylpylöiden tunnelmasta sekä niiden tarjoamista rentouttavista hoidoista.
– Vieraile Suomen lukuisissa mielenkiintoisissa museoissa.
– Käy Turun keskiaikaisilla markkinoilla ja tutustu muutenkin suomalaisiin markkinaperinteisiin.
– Rentoudu mökillä nauttien luonnonrauhasta uiden, saunoen, kalastaen ja veneillen.
– Tutustu Salpalinjamuseoon, joka kertoo omaa tarinaansa siitä miten Suomi sai itsenäisyytensä lähes 100 vuotta sitten.
– Tutustu Venäjän tsaariperheen loma-asuntoon Langinkoskella.
– Kokeile maaseutumatkailua ja tutustu suomalaisen maatilan elämään.
– Lähde marja- tai sieniretkelle keskelle kaunista suomalaista metsämaisemaa.
– Tutustu suomalaisiin ruokaperinteisiin ja osallistu halutessasi kurssille, jonka aikana opetetaan tekemään suomalaista ruokaa.
– Lähde risteilylle Tallinnaan, Ruotsiin tai Pietariin ja nauti mukavista päivistä merenaalloilla.
– Tutustu vanhoihin suomalaisiin rakennuksiin ja esimerkiksi vanhaan sepän pajaan. Saatat yllättyä vierailusi aikana siitä millaisissa olosuhteissa entisajan sepät joutuivatkaan työskentelemään – kuinka pimeää ja varmasti kuumaa sekä meluisaa pajassa mahtoikaan olla! Kenties arvostat seppien taitoja vielä entistäkin enemmän käyntisi jälkeen.
– Kokeile erilaisia kulttuurikohteita, kuten taidemuseita, oopperaa tai teatteria. Kesäteatteri kauniina kesäisenä päivänä on erityisen suuri elämys. Tutustu suomalaiseen taiteeseen!
– Kesällä ympäri Suomea järjestetään lukuisia erilaisia festareita, joissa esiintyy myös kansainvälisiä huippunimiä. Festareille osallistuminen voi olla unohtumaton kokemus!
– Espoossa sijaitseva Nuuksio on upea luontokohde, jonne pääsee Helsingistä myös julkisen liikenteen kulkuvälineillä. Nuuksiossa pääset patikoimaan keskelle kaunista suomalaista metsäluontoa. Mikäpä olisikaan parempi keino päästä hetkeksi irti arjen stressistä?
– Pyöräily on hyvä keino tutustua Suomen kauniiseen luontoon. Lähde pyöräretkelle vaikkapa Ahvenanmaalle.
– Muumilaakso on mukava kohde lapsiperheille ja se on myös monien ulkomaalaisten turistien suosiossa.
– Selvitä millaisia tapahtumia Suomessa järjestetään 100-vuotisen itsenäisyyden kunniaksi ja poimi niistä mieleisimmät.

Juhlistetaan yhdessä Suomen 100-vuotista itsenäisyyttä

Juhlistetaan yhdessä Suomen 100-vuotista taivalta! Lonely Planet ei valinnut maatamme turhaan pronssisijalle valitessaan ensi vuoden suosikkimatkakohteita! Suomi on yllättävän monipuolinen matkailumaa, josta löytyy tekemistä monenlaiseen makuun. Talvisin maamme tarjoaa hyvät puitteet erilaisille talviurheilulajeille ja taas kesäisin Suomi on erinomainen kohde halutessasi nauttia kauniin kesäisen luonnon rauhasta vaikkapa vuokramökillä. Tämän lisäksi Suomesta löytyy myös mielenkiintoisia kaupunkilomakohteita, joista kenties merkittävimmät ovat maan pääkaupunki Helsinki sekä rannikkokaupunki Turku. Helsingistä löytyy hyvät shoppailumahdollisuudet sekä monipuolista kulttuuri- ja museotarjontaa. Turussa kannattaa vierailla ainakin Turun linnassa, Turun keskiaikaisilla markkinoilla sekä kylpylässä, joka tarjoaa erinomaiset puitteet rentoutumista silmällä pitäen. Ensi vuosi on tärkeä Suomen historiassa – juhlistetaan sitä asiaankuuluvalla tavalla!